10 Mart 2009 Salı

Tombalacik Halimem


di'li gecmiste cok da degill 3 vakitli bir gecmiste kayahan ustadin "tulumba tatlisi padisahin kizi" adli eseriyle tanistim.. guzel bir deneyimdi benim icin "Alkışlayin güzel prensesi, Okyanus incisi dünya birincisi, Seni seviyorum" rimirimireyyteheyy seklinde aska geldim bir guzel..gel zaman gitme kal zaman bugun de last.fm sakaci yanini bana gosterdi "Tombalacik Halimem" le. yapamadim edemedim, sozlerini sizlerle paylasmadan duramadim:


Kiraz aldım dikmeden

Halimem dallarını bükmeden

(c.n.kiraz dudaklarini baskasi opmeden)

Bir armağan ver bana

Halimem ben gurbete gitmeden

(c.n. su bolu'ya gitmeden bir seviselim de gozum arkada kalmasin)


Tombalacık halimem çay başına gel

Ben gidiyorum bolu’ya düş peşime gel


Ocak başında kaldım

Halimem ince fikire daldım

(what's on a man's mind?..freud'a selam olsun)

Kapılar açıldıkça

Halimem seni geliyor sandım


Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi

Sen bu işin sonunu düşünmedin mi
Tütün aldım hendek’ten

Halimem hekim gelir devrek’ten


Hekim buna ne desin

(nil karaibrahimgil:iyi ki yapmisim!)

Halimem yangınımız yürekten
Algın mısın halimem, baygın mısın gel

Hiç haberin gelmiyor dargın mısın gel


aslinda turk musikisinin bu ince nuanslarini ilk kesfim " bir munasip zamanda, mesela saat onda , bulusalim Kordon'da der gibi geldi bana.." ile basladi. daha kucuktum haftalarca kafa yormustum bunun uzerine. Insan nasil boyle manali bakar da bir bakisla bunlari anlatir diye :)anneannemin ezberlettigi "saadet duasi"ni cagristirmisti.. rahmetli bir gun beni dizidibine oturtmustu.."bak kizim elin kizlari erkekleri bir bakisiyla bagliyorlar..bizim ailenin oyle islerde bezi yok..ama bu duayi okursan sevdigin delikanli senden baskasini gormez olur" demisti.. nerde ki acaba o dua :)))

4 yorum:

Adsız dedi ki...

tombalacaık halimem nemiş yaa? herhalde kadınlara tombalak diyip iltifat edilebilen ilginç yıllardı seKseKsenler:) ben şimdi üçten geriye saymaya başlıyorum zıfır noktasına gelince önce pşikolojik olarak hazırlandığımız mezuniyet depresyonuna girilecek..sora da o dua bulunsa fena olmaz tabi, bi arkadş için istiyorum yanlış anlaşılmasın plizz:))

madamkiaylak dedi ki...

ehehe kel'n merhemi sayın adsız mervük :) bulsam tabi temsili mezüniiter kavalyem olan senlen de paylaşırdım lakin vakti zamanında bir freudyen kaza ilen kaybetmişim kendisini :)

fevkalade olağan dedi ki...

şahane türkü.. bunun ardına bi de sendeki kaşlar bende de olaydı açıcaksın.. oynamayanın kaynanası ölsün.. ehhi..

madamkiaylak dedi ki...

fevkalade olağan bir tesadüfle karşı karşıyayız.13 haziranı tombalacık halimem günü ilan ettim. 13 uğursuzdu diğ mi. sil yarın yaz yorumunu fevkalade kaldıramam bu tesadüfü :D