6 Mart 2009 Cuma

mor ve otesi


"Otur" der, oturur. konusmanin zor oldugu anlardan bir bu da, asmaya yonelik her hareket, havada 3'lu saltonun sonunda coktan olmus cansiz bedene ulasan tekme kadar bos. cocuk bir sey soyleyecek edasiyla agzini acar ve esner.kizin gozundeki umut kivilcimi cevredeki otlari tutusturur. kizil otlar sessizlik yetmiyormus gibi bir de havayi isitir, terletir ikisini de.

Tek bakis, tek gulus, tabir'i caiz ise ilk goruste ask...

akabinde gelen uzun bir suzus, kizin icini okumaya yeter, artar. Ama ustu kalir kizda. Pitt!!Buyulu askin baloncugu patladi. Baloncuktan cikan zehirli gaz yok edecegi aski; kizin tukettigini anlayinca, kizi en yayvan gulusunde kistirip iceri dalar.kiz isterik bir oksuruk krizine tutulur. saklama duymadigi kindar gulusuyle seyre kaptiran cocuk; silkinip kizin sirtina vurur ve gorevi yerine getirmenin huzuruyla yeni ufuklara yol alir pit'ir baloncuk!"Niye be, neden?" diye sormaya dili varmadi, siz anlayin der gibi beyaz kagida bakti, sonra da kivilciminda kavrulan, tanistiklari ilk gunden etegindeki tum taslari doker gibi butun sosyal birikimini ortaya serip "bende bir sey kalmadi gerisi sana ait" diye geri cekilen kiza bakti. Meslek aliskanligi kizin yuzune bir beden buyuk bir guveni reptetmisti. onemsiz bir kurulusta onemsiz bir halkla iliskiler uzmani olmanin getirisi cokmus gibi, isminden once meslegini soyleyenlerdendi.

Aralarindan bir kaplumbaga gecer. bu yazara gore ugur getirir. senaryonun seyrinden hosnut olmayan genc beyaz kagidi kirleten ele ofkeyle bakar.

kiz gormezden gelinmeyecek kadar buyuk oldugundan, kaplumbaga kavramini sozlugunden siler. silginin zibilini yem sanip yiyen kaplumbaga "herkesin aski kendine ben yalnizca bir figurandim" diyen, sol gozundeki tek damla yasla ufak saksidaki mor cicegin koklerini beslemek icin gomulur.


30.05.2003

Mersin

Hiç yorum yok: