30 Nisan 2009 Perşembe

mezuniyet ne garip.. vapurlar falan..di mi cevat abi??hi??cevat??gitmiş!!


TOEFLstopÜDSstopKPDSstopALESstopGREstopMASTERstopİŞstopGELECEKstopPARAstopKARİYERstopEVLİLİKstop
,mezuniyet kepi,meziniyet balosu. mezuniyet fotosu.mezuniyet depresyonu.mezuniyet hedesi. mezuniyet hödösü... nerde lan benim mezuniter hırkam??????

hayatımın en stop stop dönemini geçiriyorum. biraz önce bir doktor amcanın blogunda insan hayatının bir deniz yolculuğuna benzedığini önce yavaşçca salındığımızı sonra istesek de yavaşlayamadığımızı son sürat yola devam ettiğimizi yazmış. lakin ben niçün günbegün durulduğumu, törpülendiğimi, son sürat salındığımı daha kötüsü savrulduğumu hissetmekteyim.. ha cevat abi??? cevat?? gitmiş..
stop stop demişken bir de biz küçükken bir stroop etkisi vardı..
kırmızı (turuncu mürekkeple yazılmış)
mor (sütlükahve mürekkeple yazılmış)
hardal sarısı (turkuaz mürekkeple yazlmış)
sizden bu listeye bakıp kelimelerin sırayla hangi renkte olduğunu söylemeniz isteniyor. yani şöyle demeniz lazım listeye bakarak: turuncu, sütlükahve, turkuaz, yavruağzı, siklamen.
stroop performansı bireyin bilişsel katılık-esneklik derecesini yansıtırmış.
otomatik ve otomatik olmayan iki eylem arasindaki zaman farkina da stroop etkisi denirmiş.

""şimdi: mezun olmamı otomatik bir eylem, sonraki süreci ise otomatik olmayan bir eylem olarak değerlendirirsek.. üzerimde yakıcı bır stroop etkisi var... kendimi tutamıyorum TOEFL.ÜDS,KPDS,İŞ,MASTER...gördüğüm yerde SIÇ,BOK.GÖT diye okuyorum. düpedüz stroop etkisi.. tövbetövbe..süpaneke,işalla,yareppim süpaneke dinimiz amin..

2 yorum:

MaViYaZaR dedi ki...

O son sürat ilerleme işlemi tatlım hayatın içine girince birden yavaşlayıveriyor. Sanıyorsun ki biri ağır çekim moduna almış hayatını. Hatta bir an için durdurmuş bile olabilir diye düşünüyorsun ve sonra yavaş yavaş hızlanıyor. Şu anda o hissettiğin stroop etkisi zihninde her şeyin basit olmasından kaynaklanıyor. Ama hani nasıl ki elin beyninin hızına yetişemediğinde el yazın çirkinleşiyorsa hayatta zihninin hızına erişemediğinde çirkinleşiyor! Biliyprum hiç yardımcı olmadı bütün bu yorumlar ama sürüklenmiyorsun. Sadece daha geminin dümenine ulaşamadın hepsi bu demek istiyorum...

madamkiaylak dedi ki...

yazarKimavi, geminin dümenini elinde tutan biri olarak sorarım sana, dümen mutluluk getirir mi peki???:))
işte bunu bilemedim denizim, stroop etkisini üzerimden attım, mezuniter hırkami geçirdim bi kaç hafta önce üzerime, kepimi fırlattım ama hala bilemedim dümene geçmeyi daha 22 yaşında gerçekten istiyor muyum..