11 Mart 2010 Perşembe

cinnet

"Olay, bugün saat 17.30 sıralarında Selimbey Mahallesi'ndeki Van Kız Yetiştirme Yurdu'nda meydana geldi. Yurtta kalan bir grup kız, görevini vekaleten yürüten Yurt Müdürü Uğur Çimen'in görevden alınıp eskiden yaptığı psikolojik danışmanlık görevine döndürüldüğünü öğrenince buna tepki gösterip, kaldıkları yurdu ateşe verdi. Kaldıkları odalarda yatakları ve battaniyeleri ateşe vererek pencereden atan kızlar, ayrıca yurdun camlarını kırdı. Küçük bir grup tarafından başlatılan bu isyan, diğerlerinin de katılımıyla büyüdü. Pencerelere çıkan bazı kızlar, ağlayarak sinir krizi geçirdi. Olay yerine itfaiye, ambulanslar ve polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, yanan yatak ve battaniyelerdeki alevleri söndürdü. Ağlamaktan sinir krizi geçiren bazı kızlar, ambulanslarla hastaneye kaldırıldı."


gokhan dabak'in bir yazisindan alinti gibi degil mi? Degil! Bugunki Radikal gazetesinin haberinden alinti. yani gercek, yani sahici yani oluyor boyle seyler. ama bu sefer olur oyleyle gecmiyor.
neydi bu kizlarin derdi? yurt mudurunun gorevden alinmasi hangi yarasina dokunmustu bu kizlarin da yurdu aleve verebildiler, iftaiyeyi-polisi-ambulansi oraya topladilar!
peki nedendir yayinlanan haberlerde nedenine, nicinine deginilmez? bir yurt mudurunun gorevden alinmasi neden onlarca kizin cinnet gecirmesine neden olur?

6 yorum:

Nitra dedi ki...

yurt müdürü, yani görevden alınan herif bazı mevzuları görmezden geliyor olabilir. belki o yüzden yırtınmışlardır bu kadar, bilemiyorum.

madamkiaylak dedi ki...

yo yo bu defa da benim hatam haberin tamamını vermedim burda. haberin tamamında kızların cinnet geçirmesi zaten müdürün görevden alınmasında tepki, yani eski müdürün görevine geri dönmesini istiyorlar. ama garip çok garip. yani bir cinnet varmış halının altına süpürülmüş de aha müdür gitti hadi toplu cinnet geçirelim gibi geldi bana.

Leah dedi ki...

Şakadır heralde ya :S
Öeh yani. Ya çok babacan bi adamdı ya da nitranın da dediği gibi bazı şeyleri görmezden geliyordu. Başka bi olasılık düşünemiyorum :D Bi psikolojik danışman o kadar da yanlış şeyler yapmıyordur heralde. Kimbilir.

Unknown dedi ki...

belkide buna cinnet dememek gerekiyor,bu bir isyan.nedenini bilmediğimizden dolayı yorumlamak yanlış olur.

aa dedi ki...

adam, eskiden psikolojik danışmanmış. belki de kızların bu hâle gelmesinin nedeni olabilir. şimdi tekrar eski görevine döneceği için cinnet geçirerek tepki gösteriyor olabilir kızlar da. program döngüye girmiş sanki.

şaka bir yana, haberlerde nedenine, niçinine yer verilmemesi çok önemli bir ayrıntı, iyi sorgulamışsın onu..

madamkiaylak dedi ki...

ha adamın psikolojik danışman olmasından yola çıkarsak söyle bir şey olabilir, normalde görüşmeler sona erdirilirken hastalar ya da danışanlar seperasyon kaygısı yaşayabilirler. bu yüzden seanslar ya da ilişki sonlandırılırken bu seperasyon kaygısının üzerinde çalışmak gerekir. ama bu adamı direk görevden alıp başka göreve verdikleri için adamın kurmuş olduğu ilişki bir anda kesilmiş ve kızlar bu seperasyon kaygısıyla baş edememiş olabilir.
olabilir. olmaya da bilir.
ustanın dediği gibi bilmiyoruz..