12 Aralık 2009 Cumartesi

olur öyle

kasmaya lüzum yok, "olur öyle" yle bir ömür geçer :D ki hayat bitici bir meret. itici, çekici, kuyumcu gibi işte bu da bitici.
yok öyle huriler nuriler falan göğün 7 kat üstünde, sırat koyiyim tur at halatı da yok, bitti mi bitiyor. aha burdan da yazıyorum mezarıma kimse gelmesin, lan ben orda olmayacağım ki. geçen arefede tüm ahali anneannemin mezarına gitti bi ben gitmedim. kuzenim anneanneme gelmediğini söyliyicem dedi, "zahmet etme ben burdan söylerim ki" dedim. aha burdan da itiraf ediyorum yalan söyledim. anneanneme hiç bi şe söylemedim öldüğünden beri. o yok ki.
yeni öğrendim küçük çocukların "çocuklar ölmez" diye bir inancı varmış. ne güzel savunma lan. çok interaktif bir yazı olmakta şu satırlar. ablam ben bunları yazarken bilgisayarın tepesinden ben de küçükken "küçükler günah işlemez" diye inanırdım diye pası gönderdi. tüm bunlar olurken mavi yazar arkadaşımız facebok kanalıyla "olur öyle" nin hikayesini anlattı:"cem yılmaz askerde psikiatra gitmiş anlatmış anlatmış adam da "olur öyle" demiş" . yok valla yazıya başlarken bundan haberim yoktu sayın okur. hem ben öyle mendebur bir psikolog muyum ki hastalarıma "olur öyle" diyeyim. onu kendime söylüyorum. hastalara olsun olsun " hayat bitici lan, ölcen sen, git evdekilere söyle 'doktor ölücen dedi' de" derim anca.
yazıya başladım başlayalı kaç dakika bitti, biticiliğe yenik düştü bilemedim. ben onu bilemedim. öldü yani. ey fani bunu okuyan sen de ölücen lan yakında hiç ölmiyicekmişsin gibi bakma ekrana. ÖLÜYORUZ! ama üzülme olur öyle arada.

10 yorum:

MaViYaZaR dedi ki...

arada olsa iyi sevgili aylak. sen asıl bana surekli oluosa n'apmak lazım onu soyle.

madamkiaylak dedi ki...

her an ölüyosun zaten o çerçeveden bakınca her an ölmek, ölümü düşünmek en sağlıklısı zannımca :D

MaViYaZaR dedi ki...

ölüuosa diil tatlı aylak oluosa hep öyle oluyosa demek istedim ben. yanı öyle olma durumu kronikleşmişse diyorum =)

madamkiaylak dedi ki...

hımm bu zinciri bir yerde kırmak lazım gelir zannımca. ama bosver sayın mavi ölüyoruz diyorum ben sen oluyoruz diyosun. olsak da olmasak da ölüyoruz zaten :D

Aylak Kadın dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
banliyöler jülyet'i. dedi ki...

"olur öyle"ci psikolog ve psikiyatrlar yüzünden toplumun mesleğimize saygısı kalmamış durumda, kapı kapı ruh sağlığı alanında hizmet veren kim varsa dolaşıp, baştan savmacı davrananlara "ADUUUUUKEEEETT!".. neyse öyle yani. anlatabiliyorum değil mi? saygın bir mesleğimiz var bizim aslında.

madamkiaylak dedi ki...

ee toplumun mesleğimize saygısı var ki. toplumun mesleğini doğru düzgün yapmayana saygısı yok. bireysel olarak mesleğinin gereğini yerine getirirsen o saygıyı kendin yaratıyorsun zaten.
saygın bir meslek arayışı içinde değilim ben kısaca ama saygın bir psikolog olmak için çaba göstermenin daha işlevsel olduğunu söylüyorum. sana da tavsiye ederim :)

Unknown dedi ki...

LOKMAN HEKİM ARAS NEHRİNDEN AŞAĞIYA GİDERKEN
BİR ÇOBAN,LOKMAN HEKIM NEREYE DEMİŞ ,LOKMAN HEKİMDE SONSUZ HAYATI ARAMAYA DEMİŞ,ÇOBAN SONSUZ HAYAT YOKKİ DEMİŞ,LOKMAN HEKİMDE SONSUZ HAYAT YOKSA ARAMAKTAMI YOK !DEMİŞ.UMARIM YETERLİ OLMUŞTUR.

madamkiaylak dedi ki...

meramimi anlatamadim mi acaba diye bir dusunce sardi beni su an. soyle ki, ben diyorum ki "saygin meslek arayisi" b'r etiket arayisidir. yani soyle ki gundelikci de olsan bunu saygin bi sekilde yapani var yapmayani var. birakmak lazim bu guzel bir etikete, saygin bir meslege sahip olma arayisini. sen mesleginin hakkini vererek yap, belki genel olarak "psikologlar super insanlar lan!" demezler ama " aylak madam cok super psikolog lan! " derler!
ve evet benim arayisim, okuyusum, mesleki ilgim baki sayin huseyin usta! ama psikologlar iyidir dedirtmek icin degil ben iyi bir psikologum diyebilmek icin :))

Unknown dedi ki...

benim hikayem saygın meslek arayışıyla ilgili
değildi.metninin sonundaki ölümü çok basit kabulleniş tarzınla ilgiliydi.mesleğini iyi yapıp kendine saygı duyma kısmına tamamen katılıyorum.