25 Ağustos 2011 Perşembe

bi kere kediler özlemez hiç de bile. "cool" hayvangillerdendirdirler.


"ben özlemedim kedi özledi" gibisinden şeyler için bile önce adamın kediyle tanış olması lazımdırdır, di mi? ve kediyle bile tanış değilse zaten ortada bir şey yokturdur mu diyonuz? ve ortada bir şey yokturdursa da özledimli gibili şeylerden söz edilemez mi diyonuz yani siz şimdi? hadi ordan lan! çok mantıksız. benden iyi mi bileceğniz.

19 Ağustos 2011 Cuma

peyniriniz bol meyveniz tazesinden olsun

sevgili dostum mervük'ün fi tarihinde benden bir ricası olmuş idi, yemek tarifi yazıp şu bloga kondurmamla alakalı. unutmuş değilim. yıllardır da kafamda, yalan yok. ama ben bir emine beder değilim, keşke olaydım. o yüzden düşündüm taşındım neediyim diye ve biraz önce meyveler ve peynirler üzerine derin düşüncelere dalmışken buldum ne yazacağımı.
evet doğru tahmin yıllardır emekle, deneye-yanıla eşleştirdiğim peynir-meyve birlikteliklerini paylaşacağım sizlerlen.
sanmayın ki peynir-meyve birlikteliği şarap-peynir birlikteliğinden geri kalır, değil. her meyve her peynirle gitmez her peynirin de bir meyve gideri vardır. misal ilk keşfim "kivi- beyaz peynir". kiviyi başka peynirle düşlemeyin gitmez illa ki beyaz peynir olucak yanına. ve elbet avakadonun yanına da eski kaşardan başkasını düşünmeyin. muz- labne her damağa gitmezse de bana gelir. hadi bunlar az buçuk bilinen şeyler ama son keşfim şeftali- gravyer peyniri ki hiç bir şeye vazgeçmem. ha ama bunlardan bahsederken karpuz- beyaz peyniri avama atacak değilim. o ki klasik o ki yaz habercisi.
benim daha keyfine varamadığım kimbilir daha ne peynir yanı meyveler vardır, ama benden bu kadar. varsa öneri ben buralarda bir yerlerdeyim.