30 Aralık 2009 Çarşamba

MERAK.

metrobüste bi adam var her gün 5.00-5.30 gibi işten dönüyor. edirnekapı civarında yollarımız kesişiyor. metrobüste en arka koltuğa diziliyoruz. hep aramızda 2-3 koltuk oluyor. ve bu adam yanında oturana başlıyor anlatmaya - tüm bunlar ABD tezgahı memleket elden gidiyor..... merak ediyorum kim? umuyorum bir gün yanyana oturucaz bana da anlatmaya başlıyıcak.. tüm bunlar ABD tezgahı..
kadıköyde biri var. son bi kaç aydır valizleriyle yaşıyor kadıköy sokaklarında. hep Bambi'nin karşısındaki bankta oturup bir şeyler yiyor. ya da ben o sırada oradan geçiyor oluyorum. merak ediyorum kimdir?
Cerrahpaşa Nörolojide bir nörolog var. Her pazartesi aynı kazağı giyiyor.Pazartesi günleri görüyorum hep aynı kazakla, krem rengi, boğazlı.. Merak ediyorum salı günleri ne giyiyor?
Merak ne garip kelime.
Merak işte.

13 Aralık 2009 Pazar

hadi ordan!

birisi "olur öyle" derse "hadi ordan" de!
birisi "hadi ordan" derse "olur öyle" de!
birisi her hangi bir şey söylerse de; ya "hadi ordan" ya da " olur öyle "de! ve günler geçsin.
birisi bir şey sorarsa "çok meşgulüm" de ,
birisi fikrini sorarsa "farketmez" de ve geçsin günler
birisi bir şey söylemezse sen de söyleme,
birisi bir şey sormazsa hiç ilişme, günler geçer.
birisi bir şeyi sormazsa siktir et, bu günler geçici ki zaten.
amaa ya birisi "bir şeyi" sorarsa..sıçtın.geçmez ki günler.

12 Aralık 2009 Cumartesi

olur öyle

kasmaya lüzum yok, "olur öyle" yle bir ömür geçer :D ki hayat bitici bir meret. itici, çekici, kuyumcu gibi işte bu da bitici.
yok öyle huriler nuriler falan göğün 7 kat üstünde, sırat koyiyim tur at halatı da yok, bitti mi bitiyor. aha burdan da yazıyorum mezarıma kimse gelmesin, lan ben orda olmayacağım ki. geçen arefede tüm ahali anneannemin mezarına gitti bi ben gitmedim. kuzenim anneanneme gelmediğini söyliyicem dedi, "zahmet etme ben burdan söylerim ki" dedim. aha burdan da itiraf ediyorum yalan söyledim. anneanneme hiç bi şe söylemedim öldüğünden beri. o yok ki.
yeni öğrendim küçük çocukların "çocuklar ölmez" diye bir inancı varmış. ne güzel savunma lan. çok interaktif bir yazı olmakta şu satırlar. ablam ben bunları yazarken bilgisayarın tepesinden ben de küçükken "küçükler günah işlemez" diye inanırdım diye pası gönderdi. tüm bunlar olurken mavi yazar arkadaşımız facebok kanalıyla "olur öyle" nin hikayesini anlattı:"cem yılmaz askerde psikiatra gitmiş anlatmış anlatmış adam da "olur öyle" demiş" . yok valla yazıya başlarken bundan haberim yoktu sayın okur. hem ben öyle mendebur bir psikolog muyum ki hastalarıma "olur öyle" diyeyim. onu kendime söylüyorum. hastalara olsun olsun " hayat bitici lan, ölcen sen, git evdekilere söyle 'doktor ölücen dedi' de" derim anca.
yazıya başladım başlayalı kaç dakika bitti, biticiliğe yenik düştü bilemedim. ben onu bilemedim. öldü yani. ey fani bunu okuyan sen de ölücen lan yakında hiç ölmiyicekmişsin gibi bakma ekrana. ÖLÜYORUZ! ama üzülme olur öyle arada.